Naast Nederland begint ImEvents ook aan de verovering van België. Na een samenwerking met de Vlaamse winkelketen BE O MARKT zetten wij voet aan de grond in West-Vlaanderen. Tijdens het jaarlijkse Weekend van de Klant verzorgden wij een passend evenement om de klanten van BE O MARKT te bedanken. Voor de betaalbare, biologische winkel is een passend concept ontwikkeld waarin duurzaamheid, ontmoeting en verbinding centraal staan. Door in het prachtige nazomerse weer een stamtafel te plaatsen in het historische Gentse centrum zijn er diepgaande gesprekken tussen bezoekers en de medewerkers ontstaan.

Maar dit was natuurlijk niet alles. Om duurzaamheid te verbeteren zetten we immers graag een stapje extra. De keerzijde van de plastic tas is inmiddels allang onder het publiek bekend, maar hoe zit dat met de papieren tas? En wat is nu een milieuvriendelijke maar handige oplossing? Om antwoord te geven op deze vragen werd er een workshop verzorgd voor het maken van biologische, linnen tassen. Deze geknoopte tasjes zijn ontwikkeld met strikt natuurlijke materialen. Dankzij het sterke linnen en de flexibiliteit, waardoor de tas gemakkelijk op te bergen en mee te nemen is, biedt de workshop een nieuw alternatief als boodschappentas. Tot in de late uren genoten bezoekers van het leren knopen en de onderlinge interactie