De kerstborrel: voor de één een morele verplichting, voor de ander de mooiste werkdag van het jaar. Maar hoe zorg je er als organisator voor dat je iedereen tevreden kan stellen?! Om een handje te helpen komt jullie favoriete evenementenbureau met de ultieme survival guide om van deze jaarlijkse festiviteiten een groot succes te maken.

How to: het kerstpakket

Als we denken aan de kerstborrel, denken we stiekem direct aan het kerstpakket. Wat is nu een verrassend, waardevol cadeau voor de werknemer? De veelal materialistische pakketten voelen voor veel mensen vaak als massaproductie en oogt daarmee wat onpersoonlijk. Oftewel: niet echt het imago dat je uit wilt stralen naar je werknemers.

Werknemers geven regelmatig aan liever iets te beleven met collega’s dan onnodige producten te ontvangen. Het organiseren van een eigen kerstmarkt wordt steeds populairder bij grotere organisaties. De werknemers kunnen daar met bonnen of munten op zoek gaan naar hun eigen kerstcadeau. Zo creëer je een win-win situatie: iedereen ontvangt een persoonlijk cadeau en het is nog een gezellige dag met collega’s ook.

Voor de mkb’er is dit wellicht een stukje lastiger, maar treur niet! De Pubquiz op locatie of gepersonaliseerde bedrijfsquizzen winnen snel terrein. Deze vrijblijvende activiteiten zijn voor iedereen en staan garant voor een gezellige, sfeervolle avond.

Mag het klassieke kerstpakket toch niet ontbreken? Zorg er dan voor dat de werknemers kunnen kiezen uit diverse pakketten met verschillende thema’s. Zo voelt het net wat persoonlijker en ontstaat er minder verspilling. De online waardebon is daarbij ook een goed alternatief voor het kerstpakket: mensen kunnen op die manier alsnog zelf cadeau een cadeau uitkiezen.

How to: de kerstborrel

We hoeven er geen doekjes om te winden: tijdens de kerstborrel wordt er over het algemeen flink wat alcohol genuttigd. Om te voorkomen dat de hoofdactiviteit van de avond wordt wie er het meeste kan drinken, is het verstandig om te kiezen voor luxere producten. Kies bijvoorbeeld voor een assortiment van speciaal bieren en verzorg wat ambachtelijke hapjes die hierbij aansluiten. Dit zorgt ook voor een extra stukje beleving waarmee je de werknemers laat zien dat ze dat na een jaar hard werken harstikke verdiend hebben. Belangrijk is dat hier voor kwaliteit in plaats van kwantiteit gekozen wordt.

Ook wat betreft de tijden is het beter om voor kwaliteit te kiezen: het is absoluut geen must dat de borrel tot in de late uurtjes doorgaat. Sluit de avond liever op een gepast moment met zijn allen af, waardoor iedereen met een prettig gevoel naar huis vertrekt.

Tot slot zijn er nog de goede doelen tijdens de feestdagen. Het als individu doneren van het kerstpakket is afgelopen jaren afgenomen. Een goed alternatief hiervoor is als organisatie samen voor een goed doel te gaan. Kies hierbij voor een doel dat past bij jullie imago. Terwijl je iemand anders steunt, zorgt dit voor een onderlinge verbinding en voldoening.

Hierboven staan ze op een rijtje: de laatste ontwikkelingen op het gebied van de kerstborrels en -pakketten. Kunt u nog wel wat extra tips en tricks voor het organiseren van evenementen of activiteiten gebruiken? Dan hebben wij goed nieuws! Op onze website zullen wij vanaf nu vaker dit soort nieuwsberichten plaatsen. Verder is het altijd mogelijk om gratis advies te vragen aan onze professionals. Maar voor nu: veel succes met alle voorbereidingen en vergeet vooral niet te genieten van de laatste weken.